Coronavirus - Blog

12:02 #Inform 70 uitgewerkte buitenlessen en thuisopdrachten

By | Corona | No Comments

In onze databank van buitenlesdag vind je meer dan 70 uitgewerkte buitenlessen en thuisopdrachten. Ze hebben een groot deel daarvan tijdelijk openbaar gemaakt, nu veel kinderen thuis les krijgen.

Aanvullend zijn er nu ook thuisopdrachten beschikbaar. Dit zijn opdrachten die de kinderen zelf (met hun ouders) buiten kunnen uitvoeren. Een deel is afgeleid van bestaande buitenlessen, maar er zijn ook nieuwe thuisopdrachten te vinden in de databank. Mogelijk helpen ze je als leerkracht of ouder bij het samenstellen van een aangepast lesaanbod en het in beweging houden van de kinderen.

21:10 #Inform Gratis online webinars van CEGO

By | Corona | No Comments

Tot vrijdag 24 april 2020 heeft CEGO een gratis online aanbod voor kleuter, lager en secundair.
Gedurende een Webinar van ongeveer 40 minuten dompelt een van de medewerkers jou onder in een van de thema’s.

In de rubriek ‘Vraag het maar’ (90 minuten) houden ze een online coaching.
Interesse? Schrijf meteen in via dit formulier.

10:05 #Inform Opgelet voor videochat-app Zoom

By | Corona | No Comments

Nu de app veel gebruikt wordt, worden ook de gebreken ervan zichtbaar. Zo kwam een gebruiker erachter dat Zoom e-mailadressen van zijn contacten zichtbaar maakte voor derden.

Daarnaast bracht de Amerikaanse website Intercept aan het licht dat de gesprekken in Zoom niet versleuteld zijn. Dat kan ertoe leiden dat mensen die niets te maken hebben met de gesprekken die je voert, toch kunnen meeluisteren.

Maar daar blijft het niet bij. De data van iPhone-eigenaars die Zoom gebruikten, werd doorgespeeld naar Facebook. Opvallend: dat gebeurde ook met de data van gebruikers die géén Facebook-account hadden.

Samengevat: spring slim om met de applicatie Zoom. Foto’s en video’s die voor ons onschuldig lijken, kunnen door anderen voor totaal andere doeleinden gebruikt worden.