Corona

20:15 #Inform Gratis online interventietool ‘Iedereen ok?’

By maart 27, 2020 No Comments

Het zijn rare tijden. En die doen wat met een mens. Daarom is het belangrijker dan ooit om aan je mentale weerbaarheid (en die van je gezin of dierbaren) te werken. Deze online interventie kan je helpen om je kalmer te voelen en te blijven functioneren. Het is een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan van ongeveer vijfenveertig minuten. Je kan het alleen doorlopen of met je huisgenoten.

Wat is het precies?

Je probeert wat te bewegen, online contact te houden met vrienden, een dagschema te volgen, … En toch blijft er iets knagen. Je bent onrustig. Je slaapt moeilijk. Het voelt alsof de coronacrisis jou als het ware overspoelt. (Of je bent bezorgd dat een gezinslid dit zo ervaart). Dat zijn allemaal heel normale reacties op een uitzonderlijke situatie. Met de interventie op deze site helpen we je om die gevoelens te doorbreken via technieken uit de traumatherapie. De interventie bestaat uit een video die je door een stappenplan en oefeningen gidst. Je kan het stappenplan alleen of samen met je huisgenoten doorlopen in ongeveer vijfenveertig minuten.

Waar komt het vandaan?

Deze online interventie werd opgesteld door klinisch psychologe Elke Van Hoof, een autoriteit op het gebied van stress, burn-out en trauma.

Leave a Reply