Corona

12:45 #Inform Tool nodig om te videobellen? Ga voor Jitsi.

By maart 30, 2020 No Comments

Indien jullie een tool nodig hebben om te videobellen met je leerkrachten of als je je klasleerkrachten wil laten videobellen met de leerlingen is Jitsi Meet het beste advies dat ik voor jullie heb.

Je kunt Jitsi Meet gebruiken via je browser en via een app op je smartphone/tablet. Je hoeft dus niets te downloaden en hebt zelfs geen account nodig.

Jitsi Meet heeft veel videoconferentie functionaliteiten zoals groepschat en privé chat, de mogelijkheid om je scherm te delen, je achtergrond te blurren of een YouTube-filmpje te delen. Je kunt de beeldkwaliteit aanpassen om rekening te houden met een tragere/snellere internetverbinding, en je kunt natuurlijk ook bellen met alleen maar audio.

Hoe zit het met de veiligheid en privacy?

Jitsi Meet is open source en gaat goed om met je privacy.

De gebruiksvriendelijkheid

Wanneer je Jitsi Meet gebruikt in de browser (best Chrome) kun je je eigen URL(‘s) creëren (bijvoorbeeld: https://meet.jit.si/DeNova of https://meet.jit.si/1steleerjaarDeBijenkorf) en je leerkrachten/leerlingen kunnen jouw kanaal en/of kanalen bezoeken zonder een account aan te maken. De URL(‘s) blijven actief en kan je naar je leerkrachten en/of leerlingen communiceren via e-mail, Facebook, WhatsApp, Smartschool,…

Jitsi Meet mobiel gebruiken

Download Jitsi Meet voor Android
Donwload Jitsi Meet voor iOS

Leave a Reply